zaterdag 5 december 2020

Blafkef-honden

Hij overwon, verloor en is weer in ere hersteld: Driekwart van FvD-leden stemde vrijdag voor Thierry Baudet als leider, maar van zijn partij is niets meer over.

De FvD-delegatie in het Europees Parlement breekt met de partij. Bijna alle Statenleden zijn opgestapt. En kandidaat-kamerlid Jan Cees Vogelaar spant mogelijk een kort geding aan.

Of de aanhang in maart nog vol overtuiging gaat stemmen op Baudet is dan ook zeer twijfelachtig. Er dreigt een scenario dat we eerder van de LPF kennen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 bleef er van de acht Tweede Kamerzetels er niet één over.

Een reaguurder vat de soap van de afgelopen weken bij GeenStijl treffend samen: 'Ik ga beslist met bier en chips zitten kijken naar wat je ooit nog klaarspeelt in de Tweede Kamer met die ene zetel.'

De FvD wordt volgens diezelfde GS-reguurders helemaal een dingetje van Baudet Le Roi, plus enkele gerouwe jonge blafkef-honden in nette pakken met achterovergekamde haren.

Want het lukt Baudet natuurlijk niet om in amper twee maanden ervaren partijgenoten aan te trekken. Het Knipmes ziet hooguit nog een toekomst als columnist, boekenschrijver en spreker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten