zaterdag 28 november 2020

Opgeblazen

Precies zoals werd verwacht verliest FvD na een ongekende soap vijf virtuele Kamerzetels. De kiezer lijkt klaar te zijn met 'Circus Baudet' en loopt massaal over naar de PVV.

Forum levert fors in en daalt van acht naar drie, nog altijd een meer dan in 2017, maar het is niet meer dan een tussenstand, want er kunnen nog maar afhakers volgen als de rook eenmaal is opgetrokken. Mocht er een afgesplitste partij ontstaan dan heeft die amper tijd meer om zich fatsoenlijk op de verkiezingen voor te bereiden.

Rond Baudet hangt nu definitief een kwade reuk van antisemitisme, gekoketteer met complotten en extremistische opvattingen. Maar ook van een eigenzinnige solist die niet kan besturen. En beter boreale boeken kan schrijven.

De overgebleven FvD-bestuursleden Lennart van der Linden en Rob Rooken hebben Baudet inmiddels het partijlidmaatschap ontnomen, waardoor deelname aan de verkiezingen onmogelijk is geworden. Er is weinig voor nodig om de hele partij op te blazen.  

Alle partijen waar de afgelopen maanden interne ruzies uitbraken zoals DENK en 50PLUS leveren fors in. Kiezers keren terug naar partijen die het besturen beter in de vingers hebben. 

Ooit liepen PVV stemmers over naar FvD omdat bij de PVV de partijvoorzitter en politiek leider tevens het enige lid is en zich daar ook naar gedroeg. Nu keren ze terug naar een partij die bestuurlijk minstens zo onstabiel is als FvD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten