zondag 27 december 2020

Brekebenen

Na de leegloop bij FvD heeft boegbeeld Baudet dit kerstweekend fluks een nieuwe kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen in elkaar geflanst. En zoals verwacht: inclusief brekebenen.

De nummer 2 Wybren van Haga zat eerder in de Tweede Kamer namens de VVD, maar werd vorig jaar uit de partij gezet vanwege ophef over de woningen die hij in zijn bezit heeft.

De omstreden leider van de jongerentak Freek Jansen staat net als op de oude kandidatenlijst op plek 7. Die mag blijven na de opmerkelijke conclusie dat er geen grensoverschrijdende berichten waren gevonden in officiële JFvD-appgroepen. Let wel: daar begon de scheuring van de partij mee.

De rest bestaat evenzeer uit vertrouwelingen: FvD-penningmeester Olaf Ephraim staat]y op plek 3, de ex-bankier die zijn vermogen dankt aan CumExhandel: frauduleuze transacties in aandelen met en zonder dividend. Hans Smolders, de voormalige chauffeur van de vermoorde politicus Pim Fortuyn, staat op vier. Smolders was eerst opgestapt, maar keert terug, net als de politiek arbeidsongeschikte (eigen woorden) Theo Hiddema, maar die staat ondanks lijstduwer op een onverkiesbare positie (50).

Ook heeft Forum fluks een partijprogramma in elkaar gedraaid, en na de Brexit wordt meteen weer gepleit voor de nexit, een vertrek van Nederland uit de Europese Unie.

Minstens zo raar: Meer bomen, meer natuur. Maar  CO2 niet langer zien als ‘vervuiler’.

Het aardgasverbod per direct opheffen, maar 'ruime compensatie getroffenen in Groningen'.

Of: Onderzoek naar het lanceren van een Nederlands GPS-alternatief. En: Een Nederlandse (onbemande) sonde naar de maan sturen in 2040 - net als Israël in 2019 deed.

Volgens Maurice de Hond haalt FvD nipt vier zetels bij de aanstaande verkiezingen. Mogelijk dankzij kiezers die Wilders maar niks vinden, maar geen alternatief hebben. De LPF was ook niet meteen weg na interne ruzies, maar uiteindelijk geloofde geen kiezer er meer in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten