zaterdag 16 januari 2021

Briefjesschrijver

Dat je met briefjesschrijven geen droog brood verdient moet krabbelaar Jan Dijkgraaf zich zo langzamerhand ook hebben gerealiseerd. Dus drong hij zich tijdig op aan kijkcijferkanon Martien Meiland om zijn biografie te schrijven.

Want briefjesschrijven kost Jan alleen maar geld. Dijkgraaf viel de zoon van advocaat Herman Loonstein volgens de rechtbank Noord-Nederland in een periode van anderhalf jaar lastig op sociale media en moet daar op straffe van dwangsommen nu mee stoppen. Sterker nog: er moet ook nog 1500 euro schadevergoeding worden betaald.

De rechter oordeelde nogal streng dat de uitlatingen van de columnist ‘niet zijn voorzien van voldoende feitelijke grond'.

Ook geeft de rechter aan dat de columnist zich met termen als ‘huisstalker’, ‘laf mietje’ en ‘sneuneus’ onnodig grievend heeft uitgelaten.

Sneuneus lijkt Het Knipmes wel een toepasselijke naam voor Dijkgraaf. Hij probeert van alles, maar niets lukt echt. Hij versleet hoofdredacteurschappen, werd het mislukte boegbeeld van GeenPeil en runde een krantje genaamd The Post Offline. Deze zogenaamde 'verzetskrant' verscheen vanaf 2020 ook al niet meer. Een opheffing is het niet, jokte Dijkgraaf tegenover TPO: 'Zodra de krant weer op papier móet verschijnen, komt-ie onmiddellijk terug.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten