zaterdag 23 januari 2021

Kieslijst

De politieke loopbaan van Willem Engel is alweer verleden tijd. Het boegbeeld van Viruswaarheid was kandidaat-Kamerlid voor de coronakritische partij Vrij en Sociaal Nederland (VSN), maar in de partij is ruzie ontstaan over zijn kandidatuur.

En dus werd Engel afgelopen week, zonder dat hij daar zelf van op de hoogte werd gesteld, van de kieslijst afgevoerd. Of niet, want volgens Engel zelf bepaalt hij dat altijd zelf nog.

Het geeft wel aan hoe slecht er wordt gecommuniceerd bij VSN, want partijvoorzitter Bas Filippini was toch echt samen met Engel aanwezig op een persconferentie in Nieuwspoort.

Maar nu moet diezelfde Filippini toegeven dat met de komst van Engel bij VSN een ‘actiepartij in huis gehaald’ en dat was niet de bedoeling. Er is een interim-bestuur aangesteld dat de rust in de partij moet terugbrengen. Ook is een aantal leden op de kieslijst geschorst.

Geen woord daarover op de site van de partij, die ondanks alles mooi weer blijft spelen, kennelijk om iedere schijn van bestuurlijke chaos weg te nemen. Niet dat de VSN ook maar op één serieuze zetel hoeft te rekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten