zaterdag 9 januari 2021

Coronakritisch

Het nieuws raakte afgelopen week ondergesneeuwd door de gebeurtenissen in het Amerikaanse Capitool, maar dansleraar Willem Engel, het boegbeeld van Viruswaarheid, sluit zich kort voor de verkiezingen aan bij de coronakritische politieke partij Vrij en Sociaal Nederland.

Op de persconferentie kwam één journalist opdagen. Dat verbaast Het Knipmes allerminst. Zeker als je met droge ogen beweert dat '35 zetels haalbaar is'. Er is niet eens een partijprogramma. 

De partij is het initiatief van Bas Filippini, tot voor kort voorzitter van belangenclub Privacy First. VSN werd begin september trouwens al gepresenteerd in perscentrum Nieuwspoort en sindsdien liet de partij alleen nog in oktober van zich horen met een advertentie waarin de keurig ogende Filippini Kamerleden met 'gewetensbezwaren' ten aanzien van de coronamaatregelen opriep over te stappen naar Vrij en Sociaal Nederland. Niemand reageerde.

De partij wil een samenleving zonder dwingende druk van farmagiganten, geen anderhalvemeter-samenleving en mondkapjes of zelfs maar onbetrouwbare vaccins.

Oftewel: het gelegenheidsclubje is binnen enkele maanden overbodig geworden omdat een belangrijk deel van Nederland zich dan heeft laten vaccineren.

Zonder duidelijke thema's voor de lange termijn en met hooguit 3000 aanhangers maakt de partij sowieso al geen enkele kans om zetels te winnen in de Kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten