zaterdag 6 maart 2021

Vrijheidskaravaan

De Vrijheidskaravaan van FvD trekt verder, maar de partij is de klap van de implosie eind vorig jaar niet meer te boven gekomen. Een deel van de achterban heeft zijn heil elders gezocht. Ten opzichte van 2017 lijkt de partij er hooguit twee zetels bij te krijgen. 

Het uiteenvallen van FvD komt deels doordat Baudet zou hebben geroepen dat corona de wereld in gebracht was door George Soros en anderen om ons onze vrijheid af te nemen en een nieuwe wereldheerschappij te starten. En dat het 'Hillary Clinton en de pedofielen' niet gelukt was. Baudet ontkende nadien dat hij iets van dien aard gezegd had en zijn partij geen complottheorieën aanhangt.

Dat FvD vooral complotdenkers aantrekt, wordt niet alleen duidelijk uit diverse complotfora, waar sommigen hem als een Trump kloon zien. De helft van de mensen die van plan zijn Forum voor Democratie te stemmen bij de verkiezingen in maart, denkt dat de coronapandemie een complot is.

Zo ook de kersverse nummer 31 op de kieslijst van Forum voor Democratie. Ondernemer Ab Kuijer grossiert op zijn website en Twitter-account in complottheorieën die hij natuurlijk weer eens stuk voor stuk van het internet heeft gehaald. Zo suggereerde hij dat premier Rutte pedofiel is en dat de miljardairs George Soros en Bill Gates achter de coronapandemie zitten.

Nieuwscheckers signaleert: 'In de complotten die hij aan de kaak stelt, is niets wat het lijkt, is alles met alles verbonden en zijn grote, ogenschijnlijk onvoorziene gebeurtenissen gepland door een machtige elite. Terugkerende spelers zijn Bill Gates, George Soros en Klaus Schwab van het World Economic Forum.'

Verwijzend naar (onbewezen) beschuldigingen over kindermisbruik aan het adres van de voormalige topambtenaar Demmink twittert Kuijer op 15 december: ‘Rutte houdt wel van kinderen hoor. Vraag maar aan Joris Demmink.’ Als iemand hem daarop voor ‘mafklapper’ uitmaakt, antwoordt hij: ‘Mafklapper? Wie staat er op nr 3 van de lijst die door General Flynn is opgesteld? Trump gaat het elite pedonetwerk oprollen. Niet op de NOS te zien inderdaad. Maar daarom niet minder waar.’

'Zeg maar dat ik iets te veel zon had gehad,' reageerde de Nederlander die sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk woont tegen de NOS. Maar intussen blijft de onzin gewoon op zijn Twitter tijdlijn staan.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten