zaterdag 13 maart 2021

Losse flodders

'Gevangenisbewaarder Huig Plug trekt aan de bel over brandgevaar, procedurefouten en racisme binnen het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Justitie erkent zijn klokkenluidersmelding niet en werkt hem eruit,' zo vat het AD de zaak rond Plug (prachtige naam) samen.

Plug liep onlangs twee uur leeg bij Lange Frans, en zoals een echte querulant betaamt wist de oud-bewaarder zelfs na 1 uur zijn zaak niet helder uiteen te zetten.

De hoogste ambtelijke baas van justitie, secretaris-generaal Siebe Riedstra, signaleerde in 2019 in ieder geval dat Plug ‘in steeds schrillere bewoordingen ongefundeerde beschuldigingen en insinuaties uit aan het adres van de ambtelijke leiding van DJI en dit departement.' 

Er loopt momenteel een rechtszaak over zijn ontslag. Plug verwacht nu al dat hij die niet gaat winnen.

De werkeloze Plug profileert zich intussen al maanden als klokkenluider op het Binnenhof. Weer of geen weer, de Katwijker lijkt er niet meer weg te slaan. Vooral het conservatieve Blue Tiger Studio geeft hem graag een podium. Het aardige aan Plug is dan hij nagenoeg iedere ambtenaar in Den Haag kent, hoewel de genegenheid zelden wederzijds is. Onlangs maakte Plug nog ruzie met de gepensioneerde directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving en loco-secretaris-generaal bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie Gerard Roes, die niet gefilmd wenst te worden.

Waar hij eerst nog de aandacht vroeg voor de 'misstanden' binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen, heeft Plug zijn repertoire inmiddels uitgebreid met zaken waar hij niet voldoende verstand van heeft. Dat blijft dan ook vaak steken in een hoop losse flodders met als vast thema schuld door associatie. De eeuwige Demmink en Baybasin komen dan weer voorbij, en menige ambtenaar wordt op luie wijze in het verdachtenhoekje gezet: 'Dien Korvinus (zus van corrupte inspecteur-generaal IJ&V Henk K) werkte van 2000 tot 2006 als Nationaal Rapporteur Mensenhandel onder secretaris-generaal Joris #Demmink. Er verdwenen in die periode +/-1000 kinderen spoorloos uit NL asielzoekerscentra! #IND'

En met nog veel meer suggestieve tweets (Plug is al eens zijn Twitter account kwijtgeraakt) begint Het Knipmes die Riedstra eerlijk gezegd steeds beter te begrijpen. Een beetje serieuze klokkenluider laat zich natuurlijk niet ondervragen door wappie Lange Frans. En profileert zich evenmin op een bedenkelijk kanaal dat volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) 'een doorgeefluik is van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieën'.

Kijk niet raar op als Plug straks nog meer dubieuze kanalen gaat inschakelen om zijn frustraties de vrije loop te laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten