zaterdag 19 juni 2021

It ain't over

'It ain't over. Dus wij blijven doorgaan. met rechtszaken, met WOB, verzoeken, met demo's, met acties, met informatie, met verbinden, met ventilatie, met gezondheid, met knuffelen, met vitamine D, met Ivermectine, net zolang tot het regime verslagen is', twitterde Willem Engel via het account van zijn dansschool.

Twitter schorste dinsdag het officiële account van Engel. Het platform wilde dat hij zelf een omstreden tweet over de voetballer Christian Eriksen verwijderde omdat hij daarin suggereerde dat de Deen door een coronavaccin was gevloerd. Dat bleek feitelijk onjuist, en hoewel Engel zich verontschuldigde voor de zoveelste faux pas, eist de dansleraar dat Twitter de schorsing ongedaan maakt en dreigt hij naar de rechter te stappen als dat niet gebeurt.

Na ruim een jaar strijden heeft Engel helemaal niks bereikt. De ene rechtszaak na de andere verloren en afgezien van kleine groep niemand overtuigd. Er zijn al ruim 13 miljoen prikken gezet. Bijna 5 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd, ruim 4 miljoen mensen hebben hun eerste prik gehad.

De resultaten van die massale vaccinatie zijn de reden dat de beperkingen over een week worden opgeheven. Alleen de anderhalve meter afstand blijft nog even de allesbepalende norm.

Nu zou je toch verwachten dat Engel zijn energie gaat steken in de heropening van zijn dansschool. Want het kabinet had ook voor hem goed nieuws. Met een coronatoegangsbewijs kunnen dansgelegenheden open zonder beperkingen. Maar daaraan zal Engel niet willen toegeven, Dan werk je immers mee aan het regime dat hij zogenaamd wil bestrijden. Tekenend is dat Engel een tweet aanhaalt van iemand die zich cynisch afvraagt wanneer de volgende lockdown zich aandient vanwege een 'nieuwe, gevaarlijke variant'. En er dan weer gevaccineerd moet worden. Alsof dit een vooropgesteld doel zou zijn. 

Engel schat zijn kansen volledig verkeerd in. Het draagvlak voor rechtszaken, demo's en acties is al grotendeels verdwenen. Telegramgroepen beginnen in hoog tempo leeg te lopen of zijn gestopt. It was fun while it lasted.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten