zaterdag 24 juli 2021

Zouk

Willem Engel twittert tegenwoordig, na zijn schorsing door het microblog, noodgedwongen via het Twitter-account van zijn dansschool. Die school blijkt, hoewel hij onder bepaalde restricties best open mag zijn, al sinds oktober 2020 gesloten. Vermoedelijk omdat Engel geen zin heeft om mee te doen aan het testcircus.

Tegenwoordig is Engel fulltime activist. Zondag spreekt hij in Eindhoven op de manifestatie ‘According to Nature’, wat gaat over 'het terugkeren naar onze natuurlijke tijd, naar de elementen, naar het ritme van de Aarde'. Een week geleden organiseerde Willem, die steeds meer de breedte opzoekt, nog een persconferentie om uit te leggen 'dat er opeens een nieuwe watersnoodramp is in het enige gebied dat ongeveer boven het zeeniveau ligt. Daar hebben wij onze vraagtekens bij.' Het leverde hem online alleen maar hoon op. Vooral toen bleek dat hij weer eens niet kon lezen.

Van de donaties van de Stichting Viruswaarheid moeten Engel en rechterhand Jeroen Pols amper kunnen leven, zeker nu de stichting ongeveer iedere rechtszaak verliest en de rekeningen voor advocaten maar blijven oplopen. Engel daagt een dezer dagen zelfs zijn grote luis in de pels Marc Van Ranst voor de Belgische correctionele rechtbank omdat hij elke kritiek uitlegt als smaad. Het Knipmes vermoedt dat de oude Engel, een voormalige huisjesmelker, financieel bijspringt.

In het begin probeerde Engel nog wel weg te blijven bij complotdenkers. Nu is hij ook die schaamte voorbij. Steeds vaker zoekt hij de veilige alternatieve publiciteitskanalen op zoals die van de Nederlandse QAnon goeroe Wim Visscher, die serieus denkt dat Trump binnenkort weer in het Witte Huis zit.

Toegegeven: er is een plek in Nederland waar ze hem op handen dragen: Urk. Nu maar hopen dat de Urkers ook van zouk houden.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten