zaterdag 7 augustus 2021

Karin-Maria

Het was de week dat bekend werd dat oud-Ajacied Bryan Roy vervolgd wordt voor een dreigtweet over Rutte. 'Headshot krijgtie straks', aldus de voetballer, die al jaren de kluts kwijt is en zich helemaal heeft vastgebeten in idiote complotten.

Het was ook de week waarin aangifte werd gedaan tegen Willem Engel, dit keer niet omdat hij de watersnoodramp in Limburg in twijfel trok ('Het enige gebied boven zeeniveau', heeft Engel dan geen geografische kennis?), maar omdat de GGD Hollands Midden aangifte tegen Engel had gedaan nadat hij op sociale media mensen opriep om foto’s en filmpjes te maken van GGD-medewerkers op vaccinatielocaties. 'Voor later, zullen we maar zeggen'. Kennelijk fantaseert Engel al stiekem van een volkstribunaal waaraan hij als foprasta ongetwijfeld de leiding zal willen geven. 

Willem Engel dus, die het absoluut niet kan verdragen dat hij wordt tegengesproken en onderhand het pispaaltje van de sociale media is geworden, die de Belgische viroloog Van Ranst voor de rechter sleept wegens laster en eerroof, die de hele Nederlandse pers dreigt met rechtszaken, maar (oh ironie) tot nu toe alle rechtszaken glorieus verliest. En dat allemaal op kosten van zijn huisjesmelkervader. 

Soms, heel soms, wekt een coronawappie sympathie op. Niet zozeer om wat hij of zij zegt, want dat blijft onzin, maar de manier waarop. De Haagse Karin-Maria Keser is zo'n voorbeeld. Haar speldenprikken mogen dan venijnig zijn, ze zijn bepaald niet gespeend van humor. Het liefst achtervolgt ze Hugo de Jonge met een oerschreeuw

Karin-Maria is ook van de ludieke acties. Vorig jaar werd ze aangehouden omdat ze volgens de politie met felle oranje verf 61 hartjes over instructielogo's op de grond had gespoten. Die waren daar in het kader van de coronamaatregelen door de gemeente aangebracht. Voor corona bestreed zij gewapend met twee spuitbussen vol stoepkrijt spray de hondendrollen in het duingebied. Van groen tot oranje, elk uitwerpsel van een viervoeter kreeg een kleurtje.

Maar Het Knipmes begrijpt ook haar motivatie: ze is mondhygiënist en heeft een eigen praktijk die ten tijde van corona natuurlijk maanden dicht moest. Wat lastig wordt als je het gebit ziet als 'een direct bereikbare plek om veranderingen te bewerkstelligen'. Het Knipmes vreest alleen dat haar patiënten (ook zijn ze nog zo holistisch) zich vooral zorgen maken over Karin-Maria als potentiële superverspreider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten