Sinds enkele dagen is de prins echter de man die arme artiesten in coronatijd een poot uitdraait. Tenminste, dat suggereerde zanger Joshua Nolet van Chef'special, die verbolgen was over het feit dat zijn band gratis moest optreden in ruil voor VIP kaarten. Ook andere artiesten waren benaderd met hetzelfde voorstel.
De nuance ontbreekt nogal in de verslaggeving: het zou gaan om korte pauze-optredens in ruil waarvoor de bands en hun aanhang VIP tickets kregen ter waarde van pakweg 7000 euro, waarmee ze ook toegang krijgen tot de vele hospitality- en vip-lounges die zijn verrezen op Circuitpark Zandvoort. De waarde van de tickets overstijgt ongetwijfeld het bedrag dat de artiesten zouden krijgen als ze wel waren betaald.
Punt is: De evenementensector heeft inmiddels een loodzwaar anderhalf jaar achter de rug. Als de Formule 1 met tienduizenden bezoekers wel door mag gaan, help je de artiesten toch vooral door ze betalen.
Een prins in zaken is natuurlijk een dankbare kop-van-jut voor critici om mee aan de haal te gaan, schrijft Het Parool. De krant haalt het boek Zakenprins aan, dat het beeld oplevert van een prins die vanaf het prille begin van zijn zakelijke carrière een maatschappelijke antenne mist.
Voorbeelden zijn het overtreden van verhuurregels bij panden in Amsterdam, een toezichthoudende functie bij het beursgenoteerde bedrijf Antonov, dat investeerders gedesillusioneerd achterlaat en vastgoedprojecten op de Balkan met lokale ambtenaren, die opduiken in zware corruptiezaken. Het is niet gezegd dat de prins daarin een sturend hand heeft gehad, maar het overschaduwt zijn werkzaamheden voor de stichting Lymph&Co die geld inzamelt voor kankerbestrijding.
Toch mag de maatschappelijke antenne wel eens beter worden afgestemd. Rondom de grand prix zijn er voor Bernhard, zo suggereert ook Het Parool talloze mogelijkheden om een gebaar te maken naar al die mensen die níet winnen door de Formule 1.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten