zaterdag 25 september 2021

Fop-intellectueel

Het gaat weer eens niet goed met Forum voor Democratie. Al een tijd niet, maar het wordt steeds erger. De laatste peiling dateert nog voor het debat van afgelopen week waar de FvD-voorman ‘systematische uitsluiting’ van mensen die tegen vaccins zijn gelijk stelde aan de massamoord in de Tweede Wereldoorlog. D66 en GroenLinks verlieten hoofdschuddend het Kamerdebat.

Een woordvoerder van het Nederlands Auschwitz Comité verwacht dat de uitspraken uiteindelijk alleen maar ‘tegen hem zullen werken’. 'Hij is in de peilingen al naar beneden gedonderd. Straks heeft hij bij de volgende verkiezingen geen baantje meer.'

Dat begint er inderdaad sterk op te lijken. Je zou verwachten dat de achterban Baudet nog steunt met zijn coronakritiek. Maar in de peilingen verliest FdD zetels aan BBB.

Bij GeenStijl waren in het verleden nog de meeste aanhangers van Baudet te vinden. Maar ook die haken stuk voor stuk af. De commentaren spreken boekdelen: 'Thierry Baudet is een narcistische fop-intellectueel die niet meer verder komt dan halfbakken cultuurblabla en complottheorieën en dat werd ooit bestempeld als een 'opkomende conservatieve denker'. Totaal wereldvreemd en mislukt en dan alsnog geloven dat je geweldig bent, takes a special kind of stupid.'

Baudet brengt steeds vaker zijn tijd door achter de computer, waar hij een groot aantal 'feiten' ten aanzien van COVID 19 bij elkaar veegt en iedereen uitdaagt om de onjuistheid ervan aan te tonen. Dat blijkt niet zo moeilijk te zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten