zaterdag 27 november 2021

Omikron

Coronasceptici zullen nu wel helemaal overtuigd zijn van een complot, sinds de gisteren afgekondigde vijf uur samenleving TOEVALLIG samenviel met de komst van een nieuwe Zuid-Afrikaanse variant, die nog besmettelijker is dan de vorige en mogelijk minder goed werkt tegen de bestaande vaccins.

Waarbij het Zuid Afrikaanse luchtruim wellicht al te laat is afgesloten. Van de 600 passagiers van twee KLM-vluchten uit Zuid-Afrika bleken er, ondanks PCR testen en vaccins, al 61 positief getest op het coronavirus (welke is niet duidelijk). Het eerste concrete geval van de omikronvariant is al gesignaleerd in Belgie.

En dan is het nog maar de vraag of de lichte lockdown, na veel wikken en weken geadopteerd om de samenleving niet nog eens te ontwrichten, echt gaat werken. Want het sluiten van niet-essentiële winkels om 17.00 betekent alleen maar meer drukte tijdens de uren dat de winkels open zijn.

Een ding valt op: waar het een week geleden nog tot ongeregeldheden kwam in de grote steden, was er na de persco hooguit een klein lawaaiprotest op de Turfmarkt in Den Haag. Het verzet lijkt te breken in het licht van de nuchtere cijfers. Je kunt als Willem Engel nog zo hard roepen dat er een coup is gepleegd en voortdurend suggereren dat vaccins dodelijk zijn, uit de cijfers van de vereniging voor longartsen blijkt overduidelijk dat ruim de helft van de coronapatiënten in de ziekenhuizen ongevaccineerd is. Van de patiënten die wel zijn gevaccineerd of eerder besmet zijn geweest heeft 70 procent een onderliggende medische aandoening, zoals problemen met het immuunsysteem.

Wellicht brengt Omikron niet alleen maar narigheid en tempert het virus de oververhitte economie, waardoor aardgas, olie en elektriciteit weer eens betaalbaar worden.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten