zaterdag 8 januari 2022

Agressieproblemen

De 29-man die woensdagavond is aangehouden bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag, waar hij liep te zwaaien met een fakkel, blijft veertien dagen langer in voorarrest. Zijn aanhangers moeten er rekening mee houden dat hun held Max voorlopig niet meer zal actievoeren en de rechter een psychiatrisch onderzoek zal gelasten. 

Het coronaverzet trekt opvallend veel labiele figuren aan en Max is daar een exemplarisch voorbeeld van. Hij maakt er geen geheim van dat hij zijn hele leven 'agressieproblemen' heeft. Zijn geloof in God heeft hem naar eigen zeggen weer wat rustiger gemaakt.

Max leeft compleet in zijn eigen wereld. Hij wilde Kaag aanspreken omdat hij op internet had gelezen (met dank aan Fvd) dat zij een WEF-projectleider is. En onderdeel moet zijn van The Great Reset van Klaus Schwab, een plan om wereldeconomie na de coronapandemie opnieuw duurzaam op te bouwen, maar volgens de geloofsgemeenschap van Max een heimelijk plan om de macht van wereldleiders te vergroten.

Als hij wordt geïnterviewd tijdens een demonstratie tegen satanisch kindermisbruik blijkt sociale media ongeveer zijn enige bron. Dan weet Max dat de machthebbende elite het bloed van hun slachtoffers drinkt om jong te blijven, omdat QAnon aanhangers dat zonder enige bewijs rondbazuinen. Daarom ging Max waarschijnlijk met een QAnon-masker 'op de koffie' bij Hugo de Jonge.

Dat het vooral mis gaat met mensen als Max is dat hij door voortdurend op een podium wordt getild door medestrijders als Eline van ’t Noordende van OnrechtTV, die aanvankelijk volop lachend zijn fakkelactie filmde, maar al snel afdroop toen Max niet te stoppen leek. Eline stuurt een keur aan ‘verslaggevers’ aan, van wie meerdere banden onderhouden met extreem-rechtse organisaties. Zij is nog altijd niet aangehouden, en staat vandaag gewoon weer in Hilversum voor het volgende protest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten