zaterdag 19 februari 2022

Leiderschap

Volt-Kamerlid Gündogan stapt naar rechter om haar onduidelijke schorsing ongedaan te maken. Ook wil ze een rectificatie. Zo kort voor de gemeenteraadsverkiezingen valt het frisse imago van nieuwkomer Volt aan gruzelementen.

Minder dan een week geleden schorste de partij Gündogan wegens verdenkingen van grensoverschrijdend gedrag. De partij gaf op dat moment geen nadere informatie over wat er mogelijk was voorgevallen. Daar ging het al mis. 

In Haagse wandelgangen hoor je dat het tussen de nogal uitgesproken Gündogan en de wat meer flegmatieke fractievoorzitter Dassen van meet af aan niet boterde. Die laatste sprak dan ook van een machtsverhouding waarin partijmedewerkers zich onveilig voelen. Het lijkt er sterk op dat Gündogan haar medewerkers misschien iets te stevig aanpakte.

Niet de taak voor een extern integriteitsbureau, maar iets wat mogelijk makkelijk intern opgelost had kunnen worden.

Maar in het licht van de reente me too-onthullingen schoot de Volt fractie onmiddellijk in de stress en toonde Dassen geen leiderschap. Het parlement is niet gebaat bij de verdere versplintering van toch al te kleine fracties. En de kans dat Gündogan zich afscheidt is nu wel erg groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten