zaterdag 24 september 2022

Rancuneus

De actie beschadiging Van Dissel door Yves Gijrath en Erik de Vlieger is afgelopen week compleet mislukt. De twee podcastmakers vernamen zogenaamd uit eerste hand dat RIVM kopstuk Jaap van Dissel in 2020, aan het begin van de coronacrisis, 'wat interessante dingen deed met enorme geldbedragen'.

'Wat wij hebben gezien,' vertelde Gijrath trots, is dat er een betaling is gedaan van een Belgische bank - gekke shit - van de Stichting Open Nederland aan Jaap van Dissel van, houd je vast: de betaling is 750.000 euro. Dat gaat naar een rekening van de Rabobank. Ik heb dat nummer ook, van dat bankrekeningnummer.'

De infectioloog zou, zo werd gesuggereerd, tonnen aan smeergeld hebben aangenomen. Anti-vaxxers, Kamerlid Gideon van Meijeren (FvD) en omroep Ongehoord Nederland gingen gretig met het ‘nieuws’ aan de haal.

Gijrath en De Vlieger doodleuk: ‘Wij doen geen uitlatingen over onze werkwijze en hoe wij ons onderzoek doen.’

Gelukkig zijn er serieuze media die nog wel onderzoek doen. Het gepubliceerde bankafschrift bleek een vervalsing. Het adres van de Rabobank in Utrecht is fout, het rekeningnummer blijkt niet te corresponderen met de naam Van Dissel en de rekening zou op naam staan van ‘Prof. J.T. van Dissel’, terwijl bij bankrekeningen nooit titulatuur wordt vermeld. Enzoverder.

De bron van de geruchten bleek een rancuneuze ondernemer, Maarten Cuppen, algemeen directeur van U-Diagnostics, een medisch testbedrijf. Cuppen zou door het ministerie van VWS zijn tegengewerkt bij vervolgopdrachten in het kader van ‘Testen voor Toegang’. Hij nam een detective in de arm, die hij onderzoek liet doen naar de transacties van de Stichting Open Nederland, die Testen voor Toegang organiseerde. De detective kwam vervolgens met deze dubieuze 'intel' naar buiten en deelde ze met de main stream media, die de zaak na van dubbelchecks als onzin terzijde schoof.

Maar dan kun je altijd nog 'afzakken' naar de alternatieve media, zoals nepnieuwsomroep Ongehoord Nederland of het duo Gijrath en De Vlieger. Vooral die laatste is jaren na dato nog altijd rancuneus over de wijze waarop hij alweer jaren geleden door het OM werd aangepakt wegens frauduleus handelen. Er volgde ook in hoger beroep vrijspraak, maar verhalen over het afpersen door Israëlische maffia en omgang met Willem Endstra maakten een einde aan zijn zakelijke loopbaan. Hij schuwde er niet voor terug een detective in te huren om onderzoek te doen naar de privélevens van medewerkers van justitie. 

De podcastmakers woensdag hun excuses aangeboden, nadat het RIVM daarom vroeg. Gijrath ziet zichzelf ook als slachtoffer, blijkt uit de recente podcastaflevering. 'De kans dat we zijn bezwendeld acht ik op dit moment gigantisch'. Dat zou Het Knipmes na zo'n canard ook zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten