zaterdag 3 september 2022

Classicus

Een ding heeft Micha Kat in elk geval bereikt: hij is inmiddels de bekendste complotdenker van Nederland. Zijn uitlevering aan Nederland kreeg ruime aandacht in de door hem bespotte main stream media, waarvoor hij als journalist ooit zelf heeft gewerkt.

De classicus (stond ooit voor de klas) verbleef al minstens een jaar in een Noord-Ierse cel. De overleveringsprocedure op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie in Den Haag loopt al sinds december 2020. Kat is meerdere keren aangehouden geweest en weer onder voorwaarden vrijgelaten, maar zat nu sinds 27 augustus 2021 wegens overtreding van die voorwaarden opnieuw vast en is sindsdien in overleveringsdetentie gebleven.

De uitlevering betreft niet minder dan zes feiten: Opruiing tot geweld tegen de rechtspraak, opruiing tot een strafbaar feit tegen de gemeente Bodegraven, opruiing tot geweld tegen de gemeente Bodegraven; opruiing tot ontvoering van, en bedreiging van RIVM-directeur Jaap van Dissel,opruiing tot geweld tegen, en bedreiging van RIVM-directeur Jaap van Dissel en opruiing tot geweld tegen het Algemeen Dagblad.

Het betreft dus merendeels verbaal geweld, maar het OM meent dat die oproepen ook daadwerkelijk geleid hebben tot fysieke bedreigingen door aanhangers van de Red Pill Journal, waarvan Kat deel uitmaakte. NRC noemt het grote strafzaak, maar de vraag is of de gekte van een paar personen niet te veel wordt uitvergroot.

Voor Kat (bijna 60) resteert na zijn vrijlating een karig bestaan. Voor zijn aanhangers geldt uit het oog, uit het hart. Tijdens de pandemie was de woede tegen de beperkende maatregelen groot, de laatste tijd luisterde geen hond meer naar de telefonische boodschappen van Kat vanuit de Ierse cel via kunstenaar Rob Scholte. 

Zelf heeft Kat zijn zinnen heeft gezet op een vermeende miljoenenclaim tegen de Staat omdat een oud-rechter onrechtmatig heeft geprocedeerd tegen hem. En hoewel Kat nu een nieuwe procedure kan starten om de hoogte van zijn schade te bepalen, is het ondenkbaar dat Kat op zijn oude dag nog miljonair zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten