zaterdag 22 oktober 2022

Geborgen huis

Thierry Baudet kwam deze week uit de kast als aanhanger van complottheorieën en fan van Poetin. De Russische leider zou volgens Baudet de enige mondiale speler zijn die ingaat tegen de samenzwering.

Ook meende Baudet dat we worden onderdrukt door een elite die zich voordoet als mensen, maar die in werkelijkheid uit verklede reptielen bestaat. Met dank aan de Britse complotgoeroe David Icke, die deze bespottelijke onzin al jaren verkondigt.

Verkiezingen winnen, zoals Forum voor Democratie in 2019 nog deed in de Provinciale Staten, en het systeem veranderen is nauwelijks nog aan de orde, signaleerde de NRC gisteren. In plaats daarvan voert Baudet zijn cultuurstrijd vanaf de zijlijn, met steeds vaker een cocktail van complotten en nihilisme als wapen.

Het Knipmes heeft stellig de indruk dat de fractie van FvD de ganse week verveeld achter hun pc's zitten te scrollen, van de ene complotsite daar de andere, om die kennis te gebruiken in debatten.

En hoewel Baudet nog altijd droomt van eigen scholen, een eigen munt (de Forumcoin) en een app (Forumland) voor FVD-aanhangers om andere FVD’ers te leren kennen, weet hij maar al te goed dat zo'n geborgen thuis voor gelijkgestemden er nooit zal komen. FvD weet tot nu toe in de peilingen nog vast te houden aan vijf virtuele zetels, maar bij de eerstvolgende verkiezingen zal ook de FvD achterban zich realiseren dat hun stem verloren zal gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten