zaterdag 19 november 2022

Eeuwige Driftbui

Het volgende tv-icoon is in de huidige wokecultuur geslachtofferd. Na maanden van speculatie, waarover vooral de Mediakrant zijn enthousiasme nauwelijks kon temperen, werd Mathijs van Nieuwkerk gisteren door de Volkskrant in wat de beschuldigde noemde 'een draconische karikatuur gemakshalve teruggevouwen tot een Eeuwige Driftbui'.

Dat blijkt toch wel een tikkeltje anders te liggen. Achter de schermen heerste een angstcultuur en structureel grensoverschrijdend gedrag. Zij het keer niet in de sfeer van ontoelaatbare seksuele affaires.

Resultaat: burn-outs, mentale problemen en posttraumatische stressstoornis (ptss).

Meer dan tien jaar geleden waren de driftbuien van Van Nieuwkerk op de Gooise Matras al het gesprek van de dag, en daar is ook wel eens een enkel artikeltje aan gewijd, maar daar werd verder niet meer over gesproken. Waar gewerkt wordt, vallen nu eenmaal spaanders.

GeenStijl doet het af als een huilverhaal vol hindsight-stagiaires die het allemaal heul zwaar hadden in de Plantagestudio's en op het Westergasterrein, maar op Twitter zagen velen hun kans schoon om weer eens af te rekenen met de linkse NPO. 'Als je voor deze psychophatische megalomane narcist van een zeer dubieuze extreemlinkse omroep gaat werken, vraag je er ook een beetje om. En: 'Consequent grootste waffel over grensoverschrijdend gedrag, iedereen in Hilversumse en daarbuiten maat nemen op ethiek en moraal, ondertussen die doorgeschoven despoot ongehinderd ware terreur laten uitoefenen.' Plus: 'Als je als #VARA de arbeiders zó in de steek laat ten faveure van grootgraaier #Matthijsvannieuwkerk dan verdien je het niet meer om de naam Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs te mogen dragen.' Enzoverder.

En natuurlijk kon ook Joost Niemöller (werkloos journalist) het niet laten om op te merken dat (bestuurder) Frans Klein 'er alles aan (doet) om omroep ON dwars te zitten. 'Maar jarenlange klachten over Matthijs van Nieuwkerk wegens grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en hij deed niets.'

Waarna Jan Dijkgraaf niet achter kon blijven. Gefrustreerd over het feit dat hij nooit mocht aanschuiven bij DWDD schreef de man die zich wel heel erg opdrong aan de Mijlandjes om er schaamteloos geld aan te verdienen: 'Komt de Volkskrant met de primeur dat jij en je redactiebaas Dieuwke Wynia er bij ‘De Wereld Draait Door’ een zwarte lijst op nahielden van mensen die nooit te gast mochten zijn omdat ze bijvoorbeeld ooit een vervelend stukkie over je hadden geschreven?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten