zaterdag 5 november 2022

Reptielen

Het feestje dat zondag op het Museumplein zou worden gehouden door een groep complotdenkers (lees: Café Weltschmerz, Artsen voor Waarheid, Gezond Verstand, Facebook voor Ongevaccineerden en Meldpunt Mondkapjes, om er enkele te noemen) gaat niet door omdat de hoofdact David Icke is verbannen van het Schengengebied. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vreesde heftige tegendemonstraties.

Icke is omstreden vanwege zijn antisemitische uitspraken en het kabinet besloot hem de toegang tot Nederland te ontzeggen.

Onder de noemer No War Just Peace wilde Samen voor Nederland op de Dam in Amsterdam een demonstratie tegen...eehh zo ongeveer alles. De grootse mars voor de menselijke verbinding, zo heet de vage slogan.

Samen voor Nederland lijkt ook meteen de handdoek in de ring te gooien. 'Dit besluit overrulet alles, demonstreren heeft dan geen zin meer,' liet Mordechai Krispijn (danspartner Willem Engel) weten.

Kennelijk was de komst van Icke belangrijker dan de boodschap die men  wilde overbrengen. Een boodschap die toch al in twijfel kan worden als je iemand als Icke uitnodigt: een man die denkt dat we worden geregeerd door shapeshiftende reptielen. Daarmee overtuig je toch hooguit een clubje warhoofden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten