zaterdag 11 februari 2023

Scoop

En daar stond Thierry Baudet weer in de Tweede Kamer, om aan Rutte te vragen hoe hij dacht over de scoop van de Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh. Die een dezer dagen beweerde dat CIA, in opdracht van Joe Biden, verantwoordelijk zou zijn voor het opblazen van de Nord Stream-pijpen. Dat is precies wat Baudet wilde horen, dus dan moet het wel volgens de onmiskenbare FvD logica wel waar zijn.

Toegegeven: Hersh kreeg wereldwijde bekendheid en erkenning in 1969 toen hij het bloedbad van Mỹ Lai en de daaropvolgende doofpotaffaire tijdens de Vietnamoorlog onthulde. Dat leverde hem een Pulitzer-prijs voor internationale journalistiek op. In 2004 trokken zijn rapportages over de mishandeling van gevangenen door het Amerikaanse leger in de Abu Ghraibgevangenis veel aandacht.

Maar in zijn latere carrière bleek zijn ongeschonden reputatie toch wat roestig te worden, zeker toen hij zonder al te veel bewijs beweerde dat Pentagonleiders een geheime alliantie met Assad en Poetin hadden gesloten om Obama te ondermijnen. Ook over de dood van Bin Laden publiceerde Hersh artikelen waarvan het waarheidsgehalte wel erg in twijfel werd getrokken.

Hersh kreeg zijn jongste spraakmakende artikel kennelijk niet geplaatst bij een gerenommeerde krant, want het verscheen op het online platform Substack.

Het onderzoek naar Nord Stream werd slechts onderbouwd door een anonieme bron die kennis zou hebben gehad van de voorbereidingen van de sabotageactie.
 
Het Witte Huis heeft het verhaal ‘volkomen onzin en complete fictie’ genoemd. En veel logica valt er ook niet aan te ontdekken: deze zogenoemde false flag is niet aangewend voor een frontale aanval op Moskou, het was eerder een economische aanslag op Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten