zaterdag 25 februari 2023

Post-its

De NOS is de demonstraties op het Mediapark meer dan zat. De hele voorgevel van het kantoor aan het Journaalplein te Hilversum was afgelopen week eens volgeplakt met Post-its. Medewerkers lopen regelmatig in de fuik van de filmende demonstranten.

Nou ja, demonstranten. Het gaat om een handvol wappiezigeuners die van stad tot stad trekken, betaald door Tikkies van medestanders. Die dat per mobiel vastleggen voor diezelfde medestanders. Het grote publiek krijgt er niks van mee. De groep van werklozen en uitkeringstrekkers vertegenwoordigt geen enkele serieus geluid in de maatschappij.

De groep toonde afgelopen week spandoeken met teksten als ’stop met liegen’ en ’eerlijk onderzoek naar oversterfte’. Waarom je de NOS gaat vragen naar een eerlijk onderzoek naar oversterfte (hier ten minste serieus toegelicht) is al helemaal een raadsel, maar je kunt er rustig van uitgaan dat de demonstranten ervan overtuigd zijn dat vaccinaties hiervan te oorzaak zijn. En dat de NOS dit dus moet melden.

De NOS wil nu een plek aanwijzen waar (aangekondigd) gedemonstreerd kan worden en 'waar niemand er last van heeft'.

Die plek is er overigens al: de bushalte bij het NS Station Mediapark was tijdens corona een gewilde verzamelplaats voor wappies, die daar wekelijks wat vaags stonden te roepen. De groep dunde iedere week verder uit, totdat het hele protest verdampte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten