zaterdag 4 februari 2023

Ontploffen

De commissie die de parlementaire enquête naar de coronacrisis voorbereidt staat op het punt van ontploffen, meldt De Telegraaf. Binnen de commissie is volgens de lekkers een ’onwerkbare situatie’ ontstaan, nu verschillende leden hebben aangegeven dat zij niet langer met hun collega’s Van Houwelingen (FvD) en Van Haga door een deur kunnen.

Een deel van de commissie zou de twee in de volgende vergadering, komende maandag, willen vragen op te stappen.

De negenkoppige commissie van Kamerleden is al maanden bezig om de parlementaire enquête naar de coronacrisis op poten te zetten. Verschillende leden hebben vrijdag anoniem hun beklag gedaan over Van Houwelingen (FvD) en Van Haga. Die twee zijn, niet verrassend, de grootste 'corona-critici'. Om die reden werden ze ook uitgenodigd om deel te nemen.

De anonieme leden nemen het Van Houwelingen en Van Haga kwalijk dat zij ’vooringenomen’ publieke stellingnames over corona doen.

Eind vorig jaar twitterde Van Houwelingen een bewerkte foto waarop het leek dat minister Kuipers (Volksgezondheid) een nazivlag hees. De FvD’er suggereerde afgelopen week op tv bij Ongehoord Nederland dat er een verband is tussen oversterfte en de vaccinatiecampagne.

Dat zo'n malloot niet in een enquêtecommissie moet plaatsnemen, mag duidelijk zijn. De interne kritiek lijkt dan ook terecht: vooringenomen standpunten horen niet thuis in een parlementaire enquête die een afgewogen oordeel moet vellen. Van Haga heeft nog een beetje decorum, maar gedraagt zich te vaak als een lastpak die zijn gelijk wil halen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten