zaterdag 13 mei 2023

Hoger beroep

'De geschiedenis zal IEDEREEN die zich heeft uitgesproken herinneren als helden! Zij die tegen ons ageerden zullen de boeken ingaan als bruikbare fascisten, voorstanders van de totalitaire surveillance-maatschappij! Ik zal mij NOOIT de mond laten snoeren! Ik hoop jullie ook niet'

Bouke van de Vrugt alias rapper Kafka begint al flink om zich heen te schoppen nu het hoger beroep tegen hem (op 24 mei) dichterbij komt. En dat voor amper twee weken petoet. Meer zal hij niet krijgen.

De rapper werd vorig jaar veroordeeld tot zes weken cel waarvan vier weken voorwaardelijk voor het aanzetten tot geweld tegen minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte. Hij stuurde een dreigtweet kort nadat journalist Peter R. de Vries was neergeschoten.

Een misplaatste grap, zo verklaarde Van de Vrugt achteraf, maar die besloot toch maar vast uit te wijken naar Spanje, waar hij tegenwoordig voor een of ander verhuisbedrijf klust.

Al was er nog een reden voor de emigratie. In 2021 werd hij met kinderen en al uit zijn huurhuis in Deventer gezet. Volgens de praatzanger in verband met een verdenking van witwassen en ‘overlast’, maar zijn eigen vrouw kwam met een brisantere verklaring: het gezin moest noodgedwongen verhuizen door het sekswerk dat zij deed.

Dat van dat witwassen bleek toch ook nog te kloppen. Bouke vertrouwde naar eigen zeggen ‘als complotdenker’ de banken niet, dus had hij geld gespaard met optredens. 

Ook begon de rapper een Facebookpagina waarop hij pedofielen wilde ontmaskeren, maar die werd uit de lucht gehaald, want voor eigen rechter spelen is in Nederland al even strafbaar.

Aanvankelijk had Van de Vrugt het vooral gemunt op Geert Wilders en Thierry Baudet. Wilders verdiende volgens hem ‘meer dan 500 stenen op zijn smoel’, maar tegenwoordig is Kafka helemaal om. 'Weten jullie nog toen Thierry Baudet, 2 jaar geleden, in de tweede kamer een betoog gaf over een CO2-budget? En toen hij door velen werd weggezet als een compleet gestoorde "complotdenker"? Hij had weer gelijk hè?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten