zaterdag 23 maart 2024

Uitbraken

Na de mazelen en kinkhoest, lijkt nu ook de bof terug van weggeweest. Een woordvoerder van GGD Gelderland-Midden spreekt van een ‘lokale uitbraak’.

Bof is, net als mazelen en kinkhoest, één van de kinderziektes die tot voor kort praktisch verdwenen waren uit de samenleving.

De VVD wil nu dat de kinderopvang ongevaccineerde kinderen kan weigeren als de vaccinatiegraad te laag is. Naar aanleiding van recente gevallen van kinkhoest en mazelen stoft de partij een oud wetsvoorstel af.

Antivaxxers draaien overuren door zich te keren tegen elk vaccin. De oversterfte na corona is voor hen het bewijs van vaccinatieschade. Het komt niet in hen op dat tijdens corona de zorg moest worden afgeschaald. Zoiets werkt door in de sterftecijfers.  

De felle maatschappelijke discussie over de veiligheid en het nut van de coronavaccins heeft ook twijfel gezaaid onder mensen die een paar jaar geleden nog achter vaccins voor kinderen stonden. Ook is er een groep opgestaan, hoogopgeleiden die in de stad wonen die een soort spirituele overtuiging hebben, samengevat als: wat natuurlijk is, is goed en wat door mensen is gefabriceerd, is dat niet per se.

'Overal zie je nu gladde vaccinverkopers opduiken. Mensen die werkelijk geen flauw benul hebben wat ze nu eigenlijk verkopen, maar dat mag de pret niet drukken want dit soort mensen zijn nooit thuis als er ergens ernstige vaccinatieschade optreedt,' zo waarschuwt Niburu, waarvan de anonieme schrijver vermoedelijk wel als kind gewoon is ingeënt.

Zo'n hooghartige en onwetende houding kun je aannemen zolang er nog niet veel slachtoffers zijn, maar als die er wel gaan komen, slaat de realiteit keihard toe.

De antivaxxers mogen van geluk spreken dat ze niet over de grens in Duitsland wonen. Daar is het geduld van de autoriteiten allang op. In Noordrijn-Westfalen zijn vorig jaar 2.096 boetes uitgedeeld aan mensen die weigerden zichzelf of hun kinderen te laten vaccineren tegen de mazelen. De ziekte lijkt in Duitsland bezig aan een opmars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten