zaterdag 12 oktober 2024

Coupplegers

Arnold Karskens is niet alleen geschorst, maar ook ontslagen als bestuursvoorzitter door de raad van toezicht van zijn eigen omroep Ongehoord Nederland die hij zelf heeft opgericht. Aanleiding is een onderzoeksrapport, waarin staat dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend en seksueel (wan)gedrag en hij verantwoordelijk zou zijn voor een angstcultuur.

Onderzoeksbureau SVision sprak met achttien omroepmedewerkers die in het rapport anoniem worden opgevoerd.

Karskens verzoekt de toezichthouders die hij aanduidt als coupplegers zelf op te stappen. 'Bij herhaling maakt de RvT zich schuldig aan smaad en laster door het verspreiden van oncontroleerbare anonieme verdachtmakingen over vermeend grensoverschrijdend gedrag aan mijn adres.

Het rapport rammelt volgens Karskens aan alle kanten. ON! kent tot deze zomer drie bestuurders, daarvan zijn twee niet gehoord. Elf medewerkers hebben zich in een brief positief uitgelaten over mijn functioneren, maar ook hun mening wordt niet meegenomen.

Volgens Karskens is er wrijving ontstaan tussen hem en andere bestuurders toen hij een einde wilde maken aan het groeiend racisme, antisemitisme en Holocaustbagatellisering op de redactievloer van zijn omroep.

De Raad van Toezicht van ON staat tegenwoordig onder leiding van Bauke Geersing, al net zo'n opgewonden standje als Karskens, die iedereen met een linkse signatuur de maat neemt op Twitter.

De briefschrijvers claimen dat onder leiding van Karskens het aantal leden is gedaald en dat de kijkcijfers van het programma Ongehoord Nieuws achterblijven.

Het is nog maar de vraag of Karskens daarvoor verantwoordelijk is. De wees er fijntjes op dat eind september de kijkcijfers gemiddeld niet boven de 30.000 uitkwamen, inmiddels zijn ze weer iets gestegen, maar het is nauwelijks beter dan twee keer Tekst TV in de middag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten