zaterdag 19 oktober 2024

Traumala

Wordt Kamala een traumala? Weliswaar is er nog steeds sprake van een nek-aan-nekrace om het Witte Huis, vriend en vijand zijn het erover eens dat Kamala haar momentum verliest. Polls van de afgelopen week laten zien dat Trump een geringe voorsprong heeft in de swing states, die uiteindelijk de uitslag gaan bepalen.

Belangrijkste oorzaak zijn de interviews die Harris de afgelopen tijd heeft gegeven, waar ze niet sterk uitkomt.

Vooral het interview met Fox News maakte dit pijnlijk duidelijk. Zo ontweek Harris de vraag hoeveel illegale immigranten de regering heeft laten binnenkomen - zelfs toen het concrete getal van 6 miljoen werd voorgehouden - of wanneer zij zich realiseerde dat Joe Biden niet geschikt meer was voor het presidentschap.

Harris werd ook gevraagd of ze de functie van president anders gaat invullen dan Biden. 'Laat ik duidelijk zijn: het wordt geen voortzetting van Joe Bidens presidentschap', benadrukte ze, nadat ze in een ander interview nog had aangegeven dat ze helemaal anders zou hebben gedaan dan Biden.

En waar Trump wegkomt met de meest flagrante leugens, wordt er zwaarder getild aan de uitspraken van Harris, die zich immers als president moet bewijzen. En aangezien veel Amerikanen stemmen met de portemonnee, is er grote kans dat zij voor Trump stemmen vanwege de inflatie die onder Biden en Harris is opgelopen.

Terwijl iedere Amerikaan op zijn klompen aanvoelt dat wanneer zij voor Trump stemmen, er grote kans is van vier jaar chaos in het Witte Huis. Daar wordt in de interviews die Harris geeft te weinig de nadruk op gelegd, terwijl vele oud-medewerkers van Trump zich van hem afkeren en zich achter Harris hebben geschaard.

In de nog resterende weken worden geen grote verschuivingen meer verwacht. Of Trump met de hakken over de sloot gaat winnen is tot die tijd onzeker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten