zondag 24 juli 2016

Blud & Boden

De gevolgen van de mislukte staatsgreep in Turkije zijn inmiddels ook in Nederland voelbaar. Erdogan-adepten liggen in de clinch met de Gülen-achterban in onder meer Rotterdam en Arnhem. Aldus begint GeenStijls Bassiehof een stukje dat halverwege weer eens een heel rare wending neemt.

Kern is dat die meneer Gülen Turkije graag zou zien ontwikkelen tot een islamitische staat. Erdogan wil dat ook, beweert Bas Paternotte. De islam-aap is weer eens uit de mouw.

Neem nou Zaman Vandaag, een Nederlands-Turkse website die wordt gezien als gelieerd aan die Gülen beweging, vervolt Bas. Begin dit jaar publiceerden ze een lijst van  'minder bekende Wilders-adepten’, onder wie Elsevier’s Syp Wynia, GeenStijls Abbanel Nanninga en Theodor Holman (Parool). 'Los van de vraag of dit allemaal Wilders-adepten zijn, het doel is duidelijk. Dit is een lijst van mensen die niet deugen. Net zoals toen Erdogan en Gülen eensgezind in Turkije critici lieten arresteren, is het altijd makkelijk zoiets klaar te hebben liggen, nietwaar?'

De toon van dat bewuste Zamen-artikel lijkt vergeleken met GeenStijls Blud & Boden propaganda anders behoorlijk beschaafd. Zoals de AIVD al eens concludeerde dat de Nederlandse Gulen-beweging niet-sektarisch is en integratie-bevorderend is. Maar laat het woord islam 1 keer vallen en 'inlichtingendiensten moeten deze lui in het snotje houden'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten