zondag 31 juli 2016

Beledigingen

Pas op: Beledigen op Facebook gaat je geld kosten. Zo veroordeelde de rechtbank een dezer dagen een man uit Assendelft tot een geldboete omdat hij moslims op een openbare Facebookpagina schoffeerde.

Dat deed hij in een zeer 'emotionele periode' waarin hij werkloos hele dagen thuis zat. In die tijd bekeek de man veelvuldig gruwelijke beelden van ISIS onthoofdingen op internet: 'Die klereleiers kunnen van mij doodpleuren en begraven worden in een immens diepe graf!! ik ben toch al voor racist uitgemaakt! en ben er enorm trots opgeworden ook!! Gewoon oprotten met die vieze gore stink moslims die alleen maar geiten neuken en onze vrouwen willen verkrachten, omdat hun vrouwen te vies zijn!! Ik zal nooit buigen vieze haatzaaiende moslim prick!!!'

Trots moet de man zijn creatie hebben overgelezen, maar deze bleef helaas voor hem niet onopgemerkt.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een uitvoerige rechtspraak ontwikkeld met betrekking tot de verschillende aspecten van de vrijheids van meningsuiting. Deze beschermt ook informatie of ideeën die 'offend, shock or disturb', maar bevat geen absoluut recht op vrijheid van meningsuiting. Er bestaat ook nog zoiets als de bescherming van de goede zeden, de bescherming van de goede naam of de rechten van anderen.

Ergo: een boete van 300 euro, bij gebreke van betaling te vervangen door zes dagen hechtenis. Met een proeftijd van twee jaar. De verdachte heeft inmiddels spijt betuigd van zijn uitlatingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten