zaterdag 2 juli 2016

Geef Agt!

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma pleit wederom voor herinvoering van de militaire dienstplicht. Niet ter bestrijding van het terrorisme, de bescherming van onze grenzen of de hernieuwde angst voor de Russen. Nee, hij ziet de verplichte dienstplicht als een verbindend element tussen jongeren.

Het is fnuikend als een samenleving zijn onderlinge binding verliest, aldus de CDA leider. Vroeger zorgde het gezin en de kerk voor de onderlinge binding, maar die vallen steeds meer uit elkaar. En dus moet er een maatschappelijke dienstplicht komen voor een half jaar. Langer wordt waarschijnlijk te kostbaar, en Sybrand van Haersma Buma houdt ook nog de optie open voor vervulling van de dienst bij politie en mogelijk de zorg.

Je mag hopen voor Sybrand van Haersma Buma - van wie niet bekend is of hij zelf de dienstplicht vervuld heeft - dat hij dit niet tot het verkiezingsthema maakt. Al zou het zomaar kunnen, want het zit hem nogal hoog. In 2014 begon hij er ook al over.

Daar waar andere partijen straks de nadruk gaan leggen op de immigrantenstroom, de EU problematiek, de staatsbegroting en de veiligheid op straat, marcheert Buma met turf in zijn ransel op de muziek van de Koninklijke Militaire Kapel naar de HiBA.

Het Knipmes heeft een beter plan: maak de Padvinderij verplicht. Daar kunnen welpen met veldflesch en trompet de christelijke ethiek van Dries van Agt weer nieuw leven inblazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten