zondag 4 december 2016

Grijze muis

Alsof er al niet genoeg van zijn, wordt ook GeenPeil een politieke partij. Voornamelijk om het vuurtje rond het Oekraïnereferendum nog eens op te stoken. GeenPeil gaat de democratie van binnenuit herstellen en maandag horen we er meer over.

Want er is ook al gelijk een lijstrekker: niet GeenPeil bedenker Jan Roos, want die zit al bij een andere splinterpartije (en doet het heel goed), maar publicist Jan Dijkgraaf.

Wie? Een wat groezelig ogende Grijze Muis op leeftijd die tot nu toe nergens echt heeft kunnen aarden. Rommelde wat bij het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagsche Courant, Panorama en HP/DeTijd en doodde de laatste jaren zijn tijd met het schrijven van columns in de Metro. En heel veel 'Briefjes van Jan'. Je moet toch wat in het leven.

Twitteren kan Jan ook. Het schijnt dat hij deze week meer dan honderdduizend tweets heeft gewist, mogelijk om te voorkomen dat hij met domme schampschoten om de oren zou worden geslagen. Per slot van rekening moet je als lijsttekker wel serieus worden genomen.

Gaat niet meer lukken. We hebben Jan tot nu toe op geen enkele politieke visie kunnen betrappen. Wel op heel veel gepruttel in de marge. En geneuzel dat nergens over gaat.

Dus wat beweegt Dijkgraaf om in de politiek te gaan? Wellicht omdat Jan (54) nu eindelijk wel eens een riant salaris wil tot zijn pensioen. Die paar columns in de maand leveren namelijk geen klap op. Dijkgraaf is zo overtuigd van zijn populariteit, dat hij zeer recent zijn column in Metro heeft opgezegd om zijn politiek aspiraties te beproeven. Om straks helemaal werkeloos van het uitzicht op zijn Friese Eesterga te kunnen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten