donderdag 16 maart 2017

Watskeburt in de skuur?

Ja, dat was even slikken. En nu zijn PVV'ers boos. Met pruttelend motorblok Nederland nog verder de modder in, voorspelt De Nieuwe Realist.

Maar de grote verliezer van de verkiezingen is natuurlijk - ze geven het nu ook ronduit toe - GeenStijl. Niet alleen werd het verkeerde populisme gestopt, de beide spinoffs Jan Roos (VNL) en GeenPeil maakten geen schijn van kans.

Roos stopte al met twitteren ruim voor de sluitingstijd van de stemkantoren en mag naar ander werk uitzien en Jan Dijkgraaf van zelfbedieningspartij GeenPeil kwam met een verklaring op het door hemzelf opgerichte Radio Bart, waar sowieso geen hond naar luisterde. Dat wordt weer heel veel columpjes schrijven.

Wel wist lavendelintellectueel Thierry Baudet twee zetels van de PVV weg te snoepen en naar eigen zeggen een bres te slaan in het partijkartel. Wat waarschijnlijk inhoudt dat Thierry vier jaar lang een centrumrechts kabinet gaat gedogen.

De stemming onder de GS-reaguurders daalde gisteren trouwens al tot het nulpunt. 'Watskeburt in de skuur? Un fuc King be liev able. Twilight zone 2.0. Sick!' 'Ik hoop dat dit land in de komende vier jaar compleet naar de filistijnen gaat. Dat islam de overhand krijgt.. puur om de linkschegüttmensch wakker te schudden. We willen meer meer meer !' 'Wat mij betreft klapt het hier he-le-maal uit elkaar. "De Nederlander" verdient niet beter. Hangt aan de Staatstelevee tiet en vreet alle agitprop die hem/haar wordt voorgeschoteld als zoete koek.'

Maar de realiteitszin was natuurlijk al langer zoek bij GS. Nederland zag Trump en concludeerde dat het niet goed was. Greta zelf deed tijdens de campagne weinig meer dan twitteren, schamperende als vanouds, maar droeg geen oplossingen aan. Een vodje als partijprogramma hielp ook al niet echt.

Maar laten we het van een positieve kant bekijken: er valt de komende vier jaar ten minste weer ergens tegenaan te schoppen. Als spreekbuis van Wilders was GS ten dode opgeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten