zaterdag 11 maart 2017

Einde der tijden

Joost Niemöller ziet de bui al hangen. Sinds de verkiezing van Trump, heeft hij besloten peilingen niet meer serieus te nemen. Uit die peilingen zou nu al een week blijken dat Wilders wegzakt, dat Rutte stijgt en dat er een sterk groeiende populariteit zou zijn voor Pechtold dan wel Buma als premier.

Aan de toon van zijn stukje kun je opmaken dat Joost daar ook zelf serieus rekening houdt. Is ook niet zo vreemd, want wie Wilders kiest kan zijn stembiljet beter direct bij het oud papier leggen. Daar komt bij dat andere partijen ook wat meer de taal zijn gaan spreken van de PVV kiezer, maar dan minder ongenuanceerd. Daarnaast strekte de campagne van Wilders niet veel verder dan een bliksembezoekje aan de Finest Food Corner in Volendam.

Joost: 'Indien Wilders inderdaad niet meer dan de de door De Hond voorspelde 25 zetels zou halen (inmiddels 22 - Knipmes), zal ook snel het geluid in de media en de politiek verdwijnen, dat er recht gedaan moet worden aan het onbehagen onder de Nederlandse bevolking.'

En erger: Nederland gaat ten onder: De grenzen zullen open blijven. De criminaliteit door niet-westerse allochtonen zal toenemen. De werkloosheid onder Nederlanders zal toenemen, maar verborgen blijven in een mist van regelingen. Pedofilie en polygamie worden legaal. Islamkritiek wordt strafbaar. Het internet wordt aan banden gelegd. Het Nederlands als taal verdwijnt.

Aan de reacties is de verslagenheid al af te lezen, met een enkele verstandige opmerking daartussen. 'Het lijstje van apocalyptische rampen is in lijn met de steeds cultisch wordende eind-der-tijden-verwachting, de islam als laatste antichrist. Het zijn juist deze zweterige, paniekerige schrijfsels die de PVV klein houden. En het gebrek aan echt sociaal of economisch programma. Of zelfs een programma.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten