zaterdag 22 juli 2017

Trol

MH17 blijft een geliefd onderwerp bij internetgekkies. Die lang dachten dat de beschuldigingen richting Rusland en Poetin gewoon westerse propaganda waren. Inmiddels weten we beter.

Maar het onderwerp wordt ook graag gekaapt door trollen, zoals de broer van een 'MH17-nabestaande' met de naam Gordon Nelson. Nelson werd rijkelijk geciteerd - door GeenStijl en AD-journalist Wierd Duk - maar die waren de checks even vergeten. Nelson is behoorlijk nep.

'Nelson' noemde zich destijds op Twitter eerst een Russische hacker die de 'linkse gekken' wilde opjagen met cyberaanvallen. Ook plaatste hij kwetsende en antisemitische foto’s op zijn tijdlijn. Daarna werd hij van Twitter geschopt.

Onder een andere Twitternaam maakte hij vervolgens een nieuw account aan. Om daarop zijn haat richting islam en Hillary Clinton te ventileren.

Dankbaar werden zijn tweets ingezet tegen AD-columniste Hanina Ajarai, die schreef zij geen enkele emotie voelt om de slachtoffers van de MH17, maar wel om Abdelhak Nouri, en de vermoorde pubers Savannah en Romy. Dat stukje kon makkelijk verkeerd worden uitgelegd, en dat gebeurde ook. Een complete volkstoorn ontlaadde zich boven de hoofddoek van Hanina Ajarai. Leuk doen over mijn overleden broer, loog Gordon.

Nieuwsuur probeerde de twitteraar te achterhalen, maar geen van de slachtoffers aan boord van MH17 heeft van de naam Nelson gehoord. Er is wel een echte Gordon Nelson op Facebook. Die laat weten dat zowel zijn naam als profielfoto van Facebook zijn geplukt door degene die zich nu op Twitter als hem voordoet.

Sinds zijn ontmaskering zijn de tweets stilgevallen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten