zondag 9 juli 2017

Erkenbrand

Zijn naam stond al op het affiche, maar moslimvreter Joost Niemöller zegt zijn lezing van Studiegenootschap Erkenbrand in oktober toch maar af. Niet vanwege de hoofdspreker Jared Taylor. Die is het boegbeeld van de Alt Right beweging, en heeft volgens Joost best interessante opvattingen.

Erkenbrand wil een soort Nederlandse afspiegeling van Alt Right zijn. Geen fris clubje, constateert Niemöller. Zij publiceren artikelen die 'raken aan het neonazisme'.

Niemöller heeft vooral ook moeite met dat andere gezicht van Alt Right, Richard Spencer. Dat is een uitgesproken tegenstander van interraciale huwelijken. Ja, er zijn verschillen tussen rassen, zegt Joost. 'Nee, ik wil geen gescheiden rassenstaten'. Erkenbrand neemt geen afstand van Spencer, constateert hij, reden om niet te verschijnen.

Maar dan die Taylor. Daar is Joost wel een beetje fan van. Taylor is volgens Joost geen white supramacist, zoals links en rechts wordt beweerd. Dat is iemand die vindt dat het blanke ras verheven is boven andere rassen. Maar Taylor waarschuwt dan weer wel, ook al heeft hij het voornamelijk over de VS, waar de verschillen tussen arm en rijk nu eenmaal groter zijn dan elders, voor multiraciale scholen. Interraciaal geweld komt daar vaak voor. Ook bij gemengde huwelijken ontstaan veel problemen. Joost citeert: 'Blanke mannen die met zwarte vrouwen trouwen bijvoorbeeld hebben 21.4 keer zoveel kans om vermoord te worden door hun vrouw'

Toch klinkt er ook weer twijfel door als het gaat over de door Alt Right gepropageerde ‘ethno state.’ De VS zou een land moeten worden voor alleen maar blanken. Dat zijn natuurlijk onzalige ideeën, schrijft Joost. Mensen via een staat op te leggen hoe ze zich voort zouden moeten platen en met wie ze samen mogen leven is dictatoriaal, gevaarlijk. En Taylor neemt daar geen afstand van.

Dat komt omdat Taylor toch vooral bekend staat als een coat-and-tie racist, die netjes spreekt, maar eigenlijk vindt dat zwarten en Hispanics blanken genetisch op achterstand zetten.

Het valt ook niet mee om voor je moslimhaat een passende ideologie te zoeken. Niemoller verzet zich al jaren tegen de invasie van islamitische migranten en ooit schreef hij een stukje waarin hij zich beklaagde over kip etende Surinamers die ook poepen en pissen in liften om daar vervolgens de vluchtelingen bij het halen. Het artikel is niet meer terug te lezen. 'Ik heb dit stukje eraf gehaald. Het klopte niet. Iets met de toon, ik weet niet. Dat heb je zo wel eens.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten