woensdag 25 april 2018

Gutmensch

Wanneer gaat er eens iemand wat doen aan het toenemende geweld door radicaliserende witte mannen? Vraagt Peter Breedveld, alias Blootveld vanwege zijn curieuze voorkeur voor blote plaatjes.

Het offensief tegen salafisten laat vooral zien hoe intolerant en hypocriet Nederland zelf is, schrijft Breedveld, samensteller van het GroenLinks aanbiddende Frontaal Naakt. 'Want we hebben vrije meningsuiting maar niet voor Jneid Fawaz en middeleeuwse opvattingen over vrouwen staan we de SGP toe, maar niet de moslims.'

Aanleiding voor het stukje was het programma Nieuwsuur, waarin werd aangetoond dat zeker dertig islamitische organisaties in Nederland de afgelopen jaren financiering hebben aangevraagd in Golfstaten of daadwerkelijk geld hebben ontvangen uit deze landen. Financiering vanuit conservatieve Golfstaten is omstreden vanwege de zorg dat ze hiermee hun fundamentalistische variant van de islam, het salafisme, exporteren naar Nederlandse gebedshuizen.

Kwade genius achter deze 'haatpropaganda' zou zijn Carel Brendel, auteur van een tweetal islamkritische boeken, en volgens Breedveld een 'hoogbejaarde complotdenker'. Dat Brendel de bron van al deze informatie is, wordt door Breedveld wel erg makkelijk gesuggereerd, en lijkt ook niet te kloppen, getuige deze tweet van de beste man zelf:
Ooit maakte Breedveld zich terecht druk over de open oorlog tegen Nederlanders van allochtone afkomst, tegenwoordig 'radicaliseert' Breedveld als boze witte Gutmensch ten beter weten in. Die lijkt zelfs het bestaan van jihadistische salafisten als geradicaliseerde substroming te ontkennen. En heeft kennelijk ook niet begrepen waarom de radicale prediker Jneid Fawaz een gebiedsverbod in de Haagse wijk Transvaal heeft gekregen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten