zaterdag 23 juni 2018

Grenzen

Onlinemarketeer Nandelall en DENK hebben ruzie sinds die eerste onthulde dat de partij overwoog de PVV in diskrediet te brengen met een nepadvertentie in naam van de partij van Geert Wilders. Wat overigens geheel past in de traditie van zeker twintig nepprofielen op Twitter en Facebook die in het verleden 1636 berichten verspreidden ten behoeve van de DENK-campagne.

DENK opperhoofd Farid Azarkan heeft in een heimelijk door Radio1 opgenomen gesprek toegegeven dat bovenstaand plan inderdaad bestaan heeft.

Maar wat doet DENK? Klagen over het het overtreden van de artikelen 7.1, 7.4 en 7.6 van de richtlijnen voor het maken van opnamen in de gebouwen van de Tweede Kamer, door de BNNVARA journalisten Hans van Waas en David van der Wilde. 'Hiermee wordt ook een grens overschreden die niet is vertoond in de parlementaire verslaggeving.' De eigen ethische grenzen worden uiteraard niet ter discussie gesteld.

DENK probeerde ook andere fracties te mobiliseren voor een klacht 'welke wij indienen bij het presidium'. Met als streven om iedere Radio1 journalist per direct te verbannen naar een ijskoud Goelag kamp tenzij er iets positiefs wordt geschreven.

Een andere tactiek is ontkennen dat je zelf op het idee van de doelbewuste advertentie bent gekomen en stellen dat de ingehuurde reclameman Nandellal deze op eigen houtje heeft ontwikkeld. Die laatste stapt nu naar de politie omdat DENK zijn goede naam te grabbel heeft gegooid.

En slaat meteen terug met een nieuwe onthulling: 'DENK fraudeerde met subsidie voor campagne Sleepwet-referendum'. Wat weer de schuld was - beweert DENK - van het bureau dat de opdracht uitvoerde. Enzoverders.

Hetzelfde Radio1 scheerde bij monde van columnist Marcel van Roosmalen DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk: 'Stiekem foto's maken van Kamerleden die meerijden met Kamervoorzitter Arib, filmpjes knippen en plakken zodat DENK elk debat lijkt te winnen. Het zou het beste zijn als Allah hem terugstuurt naar de gemeenteraad van Roermond. De bron daar is toch al troebel. Daar kijken ze na Jos van Rey qua dorpspolitiek helemaal nergens meer van op.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten