zaterdag 9 juni 2018

Hazepad


De Pegida-demonstratie bij een moskee in Rotterdam-Charlois is donderdag volledig in de soep gelopen. Of anders bekeken: juist niet.

De demonstranten wilden bij de Laleli moskee aan de Gruttostraat een varken roosteren als protest tegen de 'islamisering' van Nederland. Niet meer dan twintig Pegida aanhangers durfden de confrontatie aan, totdat ze zagen dat er honderden mensen stonden, weliswaar afgeschermd door politie, die op hun beurt Pergida wilden roosteren. De bus met Pergida aanhangers maakte meteen rechtsomkeert. De verklaring van Pergida dat de politie hun veiligheid niet kon garanderen blijkt gelogen.

De vraag die blijft hangen is waarom Rotterdam deze demonstratie überhaupt toestond. In Gouda, Utrecht, Den Haag en Arnhem kreeg Pegida nul op het rekest. Burgemeester Aboutaleb verbood wel een anti-zwarte piet-betoging, en liet activisten die toch waren gekomen afvoeren. Ook Turkije haalde hard uit naar Aboutaleb vanwege het toestaan van een Pegida-barbecue.

Niet dat de barbecue geen nut had. De Rotterdamse anti-demo heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Pegida zijn Texas style shortribs voortaan nog slechts in eigen tuin gaat roosteren. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten