zaterdag 2 juni 2018

Dumpert

De kogel is door de kerk. Uitgever TMG gaat GeenStijl nu echt dumpen, maar wil het gelieerde Dumpert behouden. Wel moet de verkoop voor alle partijen 'ordentelijk verlopen', zegt de Belgische CEO Marc Vangeel netjes.

Sinds TMG in handen van Mediahuis is gekomen wordt er gespeculeerd over de verkoop van wat de Belgen ongetwijfeld als een blinde darm-ontsteking binnen hun organisatie zien. De afkeer is wederzijds. 'Wie komt GeenStijl ophalen uit de Belgische ballenbak?', schreef de redactie vorig jaar al eens.

Van de weeromstuit lanceerde het blog al eens plannen voor een heusche betaalmuur, want na de adverteerdersboycot als gevolg van publieke vleeskeuring werd geld verdienen toch wat lastig.

Kennelijk is het ook geen toeval dat de verkoop wordt aangekondigd in de week dat Patricia Paay 250.000 euro vergoeding voor immateriële schade en nog eens 200.000 euro aan materiële schade eist doordat GS linkte naar een seksfilmpje. De rechter heeft bepaald dat beide partijen moeten onderhandelen over een schikking.

Met andere woorden: geen uitgever gaat hier zijn vingers aan branden, dus zal de redactie zich vermoedelijk uitkopen en op een zolderkamertje op een houtje gaan bijten.

Het was ook de week waarin bekend werd dat voorzitter Dominique Weesie van het van GS afgesplitste Powned ruim 2 ton incasseert, omgerekend 6,4 procent van het  totale budget. Vrijwel alle bestuursvoorzittersalarrissen van de grote omroepen zijn lager dan dat van kabouter Powned, die overigens zijn vaste zendtijd is kwijtgeraakt en amper meer tv maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten