vrijdag 13 juli 2018

Passieve ambtelijke corruptie

Dat was weer een vieze tegenvaller voor de pakweg tweehonderd ongetwijfeld rechtse kiezers die verlekkerd doch vergeefs aangifte tegen Alexander Pechtold (D66) hadden gedaan wegens schenking van een appartement door een bevriende Canadese oud-diplomaat.

Onder hen de voltallige redactie van GeenStijl en enkele van zijn reaguurders die teleurgesteld opmerkten dat zij 'die arrogante lamlul graag had zien branden'. Want daar gaat het dit soort kneuzen om.

Pechtold had de gift niet gemeld in het geschenkenregister van de Tweede Kamer, waarin Kamerleden geschenken van meer dan 50 euro moeten laten registreren, maar het is een privé-kwestie.

En dus is de aangifte tegen Pechtold, zijn notaris en taxateur van tafel geveegd, want in de verste verte geen valsheid in geschrifte en belastingontduiking, laat staan 'passieve ambtelijke corruptie'. En dus ook geen ambtsdelict. 

Maar eh...penthouse? Niet meer dan een flatje in Scheveningen ter waarde van 135.000 euro. Met aftrek van 40 procent successiebelastingen is het een schenking van drie keer niks. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten