zaterdag 16 februari 2019

Volmalloten

De spontane Franse protestbeweging 'gilets jaunes' (Gele Hesjes) lijkt alweer op zijn retour. Volgens de laatste opiniepeilingen heeft 56 procent van de Fransen genoeg van de straatprotesten. Aanvankelijk streden de hesjes tegen de forse stijging van brandstof- en energieprijzen en liberale hervormingen.

Wat nu nog protesteert doet dat uit dubieuze overtuigingen. 44 procent van de Franse Gele hesjes denkt dat de joden erop uit zijn de wereld te veroveren, zo blijkt uit een onderzoek van de Jean-Jaurès Stichting en Conspiracy Watch.

Een ander deel hecht geloof aan de omvolkingstheorie, waarbij sinistere krachten – meestal de EU en/of joden – de witte Europese bevolking willen vervangen door moslims/zwarte mensen.

Weer anderen denken dat de aanslag in Straatsburg tijdens de Kerst een false flag was van Macron om de aandacht af te leiden van de protesten. Dertig procent is een chemtrail-gelovige, het idee dat we stiekem vergiftigd worden middels vliegtuigstrepen.

Ook in Nederland lijken de Gele Hesjes inmiddels gekaapt door volmalloten, die vandaag 'massaal' naar de Mediapark opstomen om te protesteren tegen het Fake News van de NOS. Wat daaronder precies moet verstaan wordt allerminst duidelijk. Verder dan de dooddoener 'mainstream media propaganda lijkt het ook nu weer niet te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten