zaterdag 31 augustus 2019

Hank de Tank

Hij had het beloofd en heeft woord gehouden. Henk Otten alias Hank de tank heeft vrijdag aangifte gedaan wegens smaad en laster door zijn oude partij Forum voor Democratie (FVD).

Otten was uit de partij gezet omdat hij met de kas zou hebben gerommeld en zich zelfs aan fraude met overheidssubsidie zou hebben bezondigd. Otten ontkent en wil zijn naam zuiveren. De werkelijke aanleiding tot dit alles: gedoe over betalingen.

Voor sommige aanhangers is Otten echter nog steeds de afvallige bankenpief die uit de kas graait en de volle strontkar open gooit.

Maar zelfs binnen de partij is er onenigheid over zijn uitzetting. Tweede Kamerlid Hiddema vindt dat Otten op een onterechte manier uit het Forum voor Democratie is gezet. 'Het geeft een heleboel commotie en naar mijn beste beschouwing had het zo niet gehoeven.'

Het verlies tot zover: De electorale glans van Forum voor Democratie is alleen maar afgenomen, aldus Maurice de Hond zondag in een peiling. Toegegeven: Otten gooit electoraal geen hoge ogen. Nog niet. Daarvoor moeten de Ottianen nog sleutelen aan een eigen formule: een soort FvD Light wellicht zonder Boleaanse uilen van minerva. Vooralsnog gaat het verlies van de FvD als winst naar de PVV, totdat daar weer de pleuris uitbreekt.

Een GS reaguurder herinnert zich nog de Boerenpartij. Die kwam in 1966 met zeven zetels in de Tweede Kamer. Tot opluchting en leedvermaak van de andere partijen, rolden die zeven mannen al gauw vechtend over straat en was de partij binnen een mum van tijd verdeeld over drie fracties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten