zaterdag 3 augustus 2019

Verkeerde kant

Jan Dijkgraaf en Jan Roos gaan Ellie Lust aanklagen bij de Raad van Journalistiek, naar aanleiding van beweringen in haar recente documentaire Ellie aan de verkeerde kant. Het blijkt vooral te gaan om advocaat Sidney Smeets die in het programma zegt dat 'mediapersoonlijkheden' als Dijkgraaf en Roos aanzetten tot geweld tegen homo’s.

Nu wil het duo voormalig politiewoordvoerder Ellie Lust aanslagen omdat zij hoor en wederhoor had moeten toepassen en Smeets aanklagen bij de Orde van Advocaten. Roos zou zakelijk schade hebben opgelopen. Vraag niet hoe.

Het kostte Peter Breedveld van Frontaal Naakt - inmiddels aardig thuis in de wereld van beledigingen - weinig moeite om een zootje tweets te verzamelen waaruit blijkt dat Dijkgraaf - een van de grootste journalistieke prusters van het land - behoorlijk geobsedeerd lijkt door homo's. Smeets heeft gelijk: daarmee creëer je een sfeer waarin homohaat wordt aangewakkerd.

Van dat ‘hoor en wederhoor’ krijgt Breedveld volledig terecht ook de slappe lach. 'Alsof Dijkgraaf ooit ‘hoor en wederhoor’ heeft gepleegd, wanneer hij weer eens iemand belasterde, of Femke Halsema voor ‘stinkhoer’ uitschold in één van zijn superjournalistieke analyses van de stand van de maatschappij.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten