zaterdag 9 mei 2020

Ybeltje TV


Het gaat nog wel even duren voordat Omroep Ongehoord Nederland van oorlogschroniqueur Arnold Karskens op de staatsbuis is te zien.

Met de hakken over de sloot harkte de nieuwe rechtse omroep eind vorig jaar 50.000 leden binnen. Nipt het aantal dat nodig is voor de aspirantstatus. Maar Karskens had zich als journalist niet al te best ingelezen in de zogenoemde peildatum, waardoor de aanvraag op zijn vroegst eind dit jaar wordt behandeld.

Kennelijk om die ongeduldige leden aan het lijntje te houden is al wat 'ongehoorde' content online gezet. Met schedelmeter Joost Niemöller in de gelederen begaf de nieuwe omroep zich al op zeer glad ijs. Maar nu blijkt ON-boegbeeld voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes-Duindam nogal geïnteresseerd in eh...'alternatieve onderwerpen'.

Zo was er het gesprek via het omstreden medium Robbert van den Broeke met Pim (Ybeltje mag 'Pim' zeggen) Fortuyn. Recentelijk kwam er nog een video bij waarin PR-man Ronald Heister beweert dat het coronavaccin zomaar eens gebruikt zou kunnen worden om chips te injecteren en zo de mensheid te controleren.

Als je toch echt wilt voorkomen dat die 50.000 aspirant-leden gillend weglopen moet je met dit soort kul aankomen.

Voor journalist Harry Hol aanleiding om een factcheckvideo te maken. Vinden ze bij ON niet leuk. Wel roepen dat alles gezegd moet kunnen worden, zolang het maar geen kritiek is op de omroep zelf. 

En nu dreigt Ongehoord Nederland met een rechtszaak tegen Hol wegens - jawel - laster en smaad. 'Voor iedere dag overtreding eist omroepvereniging Ongehoord Nederland 5000 euro van u, plus inning van eenzelfde bedrag per direct en schakelt daarvoor een deurwaarder in.'

De hamvraag is: zou rouwdouwer Arnold Karskens nu echt gelukkig zijn met Ybeltje, of krijgen we binnenkort de afsplitsing Ybeltje TV?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten