zaterdag 26 september 2020

#ikdoewelmee

Stuk voor stuk trokken de #Ikdoenietmeermee-BN'ers afgelopen week hun Instagram boodschap in. Ongetwijfeld uit vrees voor het verlies aan schnabbels. Hun anti-corona-actie kwam dan ook wel erg ongelegen. De ziekenhuizen moeten steeds meer IC-patiënten met ernstige klachten opnemen.

De bekendste Famke Louise (21), die eerder nog betaald kreeg van de Nederlandse overheid om jongeren aan te moedigen om zich aan de regels te houden, is al een grote opdracht kwijtgeraakt. Geen wonder dat ook zij haar keutel introk.

Ook realiseerden de BN'ers dat zij zich voor het karretje hadden laten spannen van usual suspect Viruswaarheid-activist Willem Engel. Die had de leuze bedacht. Wie anders?

Engel kwam ook nog op een andere manier in het nieuws: hij riep in een Facebookbericht op om een woonzorgcentrum in Goirle te bellen. Deze moest haar deuren weer tijdelijk sluiten voor bezoek vanwege een aantal coronabesmettingen. Medewerkers kregen daarna meerdere dreigtelefoontjes van Viruswaarheid-gekkies. Toen advocaat Jan Vlug opmerkte dat deze acties toch wel erg in de buurt van opruiing kwamen, dreigde Engel met de tuchtraad. Die wenst blijkbaar niet tegengesproken te worden. 

Covidioten noemt Viruswaarheid zijn tegenstanders, en wie het Twitter account van de 'beweging' volgt, ziet dat Engels c.s. niet echt druk maken over de ICT-patiënten. 

De enige juiste reactie op een faalhaas als Engel kwam van de intensive care-verpleegkundigen van het UMCG. Zij bedachten de hashtag #ikdoewelmee. En die gaat viral.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten