zaterdag 15 mei 2021

Waar Baudet verschijnt, eenheid verdwijnt

Twee scheuringen binnen de eigen gelederen wist Thierry Baudet wonderwel te overleven, maar de derde valt echt niet goed bij de toch al sterk uitgedunde achterban.

Na de Tweede Kamerleden Van Haga, Smolders en Ephraim keerde afgelopen week ook fractievoorzitter Arjan de Kok van Forum voor Democratie in Gelderland de partij de rug toe.

Net als de drie Kamerleden stoorde De Kok zich aan de 5 mei-poster van de partij, waarin FvD de coronamaatregelen met de Tweede Wereldoorlog vergeleek.

Oud-bestuurslid van de partij Henk Otten denkt dat de leegloop nog niet voorbij is en verwacht één grote 'splintersmurrie'. Wat is overgebleven is een club hyperborale viruswappies.

Baudet beschouwt zaken die ophef veroorzaken echter 'als de essentie van wat wij moeten doen'. Maar dat kan natuurlijk geen basis zijn voor een politieke partij. Hooguit voor een eenling die vanaf de kantlijn graag vlijmscherpe columns of boeken schrijft.

De commentaren onder een artikel over de scheuring bij GeenStijl - hier bevindt zich toch echt de harde kern van FvD - spreekt boekdelen. 'Waar Baudet verschijnt, eenheid verdwijnt'. Zijn 'hardnekkige narcistische stoornis' heeft hem volgens zijn eigen aanhangers de nek omgedraaid. Baudet is veranderd in de 'grootste hansworst in de Kamer, een volbloed egocraat die alleen kontenkussers in zijn omgeving duldt'. 

Werkelijk verbijsterend was het korte interview waarin Baudet toegaf ziek op bed te hebben gelegen. Vermoedelijk met corona, maar dat wilde Baudet niet toegeven, na de vrijheidskaravaan waarin het bestaan van corona nog niet niet werd ontkend. 'Ik voel mij kiplekker', sprak hij triomfantelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten