zaterdag 8 mei 2021

Orakel

Het orakel Trump spreekt sinds deze week weer via zijn eigen blog. Het was een beetje een anticlimax, na allerlei geruchten over een eigen sociaal platform, een conservatief walhalla dat er wellicht alsnog gaat komen. De Amerikaanse media vonden het intussen maar zielig: Trump Launches Sad Twitter Just for Him.

Vier maanden lang bleef het opvallend stil rond Trump. Na de bestorming van het Capitool was de oud-president ongeveer nergens meer welkom.

Twitter heeft Trump permanent verbannen van het platform. Die ban houdt ook stand als Trump nogmaals verkozen zou worden tot president.

Facebook houdt de schorsing nog minstens een half jaar aan, maar een onafhankelijke adviesraad heeft bepaald dat een permanente ban te ver gaat.

Met The Desk of Donald J. Trump heeft de oud-president zijn oude manier van communiceren weer opgepakt: Met de ene klaagzang na de andere op de fake media en conservatieve collega's die in zijn ogen uit de pas lopen. Ook raakt Trump niet uitgepraat over de vermeende verkiezingsfraude.

De Washington Post concludeert dat de verslagen ex-president 'voornamelijk wordt gedreven door een dorst naar vergelding en een onverzadigbare zoektocht naar de schijnwerpers'. Dat alles op persoonlijke titel, alsof Trump de mogelijkheid openhoudt om namens zichzelf aan de volgende verkiezingen deel te nemen. Of dat maar helemaal niet meer te doen.

Maar anders dan toen hij president was worden zijn schampschoten nergens nog opgepikt. Het account @DJTDesk dat de inhoud van de website doorplaatste is alweer uit de lucht gehaald. Zelfs op de conservatieve Twitter Gab halen zijn berichten de voorpagina niet meer. Ook zijn fanclub Fox News ziet er geen brood meer in om Trump te citeren. Die hebben de handen vol aan de drukke agenda van zijn opvolger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten