zaterdag 20 november 2021

Tribunalen

Nadat Kamerlid Van Houwelingen (FvD) zijn collega Sjoerdsma (D66) in een debat over de coronamaatregelen met tribunalen dreigde - 'Uw tijd komt nog wel, want er komen tribunalen' - vatte de laatste dat op als een bedreiging. Hij had in zijn ruim negen jaar als Kamerlid in de plenaire zaal nog niet eerder zoiets meegemaakt.

Maar pas echt interessant is de vraag waaraan Van Houwelingen deze wijsheid ontleent. 'Er komen tribunalen' duidt op voorkennis die de rest van het parlement kennelijk ontbeert.

Zijn Van Houwelingen en zijn volgers in het geniep bezig met het benoemen van rechters die democratisch verkozen parlementariërs tot levenslange gevangenisstraffen moeten veroordelen of heeft Van Houweling soms te veel Neurenberg docu's bekeken en is de wens hier toch vooral de vader van de gedachte?

Wat het vooral onthult is dat Van Houwelingen, net als partijgenoot Gideon van Meijeren en Baudet, de ganse dag complotforums frequenteren, Het Knipmes vermoedt vooral op Telegram Messenger, want daar dromen tegenstanders van de coronamaatregelen ervan om hun opponenten op te ruimen middels volkstribunalen. 

Te oordelen naar zijn Twitter tijdlijn bestaat van bubbel van Van Houwelingen (FvD) in elk geval uit Robert Jensen, Huig Plug, Rapper K.A.F.K.A, Joost Niemöller en niet te vergeten Willem Engel.

Ook Engel droomt van tribunalen. 'Er komt nog wel een soort Neurenberg-tribunaal waarbij duizenden mensen zullen moeten voorkomen, dat weet ik zeker. Denk aan Bill Gates, Marion Koopmans, dat soort types,' vertelde Engel eerder aan de Revu. 

Die ook nog altijd volhoudt dat zijn partij door verkiezingsfraude niet aan de macht is gekomen. Hoewel het OM zijn aangifte tegen de Kiesraad heeft geseponeerd, meldt Engel trots dat hij vier aangiftes heeft. Van dwaallichten die kennelijk niet begrijpen dat je met 0,1 procent van de stemmen geen Kamerzetel kunt claimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten