zaterdag 12 maart 2022

Forumland

Het was weer een bewogen weekje voor FvD voorman Thierry Baudet. Opnieuw stonden de vermeende banden tussen Baudet en het Kremlin in de belangstelling, wat volgens tegenstanders verklaart waarom hij de invasie in Oekraïne niet wilde veroordelen.

Baudet bleek bij het Oekraïne-referendum alweer jaren geleden samen te hebben gewerkt met aan het Kremlin-gelieerde figuren. Zembla onthulde afgelopen week dat één van hen geld kreeg van het Russische Gazprom. Maar veel verder komen de beschuldigingen ook weer niet. Baudet zat toen niet eens in de Kamer. 

Baudet lijkt eerder de antivaxgroepen op Facebook en Telegram te volgen, die moeiteloos overschakelen op de oorlog in Oekraïne. Veel antivaxxers steunden Forum voor Democratie.

Maar de Pro-Kremlin houding van Baudet valt blijkbaar toch niet goed bij de achterban die Baudet tot nu toe in alles had gesteund: de partij is in de peilingen van Maurice de Hond in een paar weken tijd twee zetels kwijtgeraakt. En dan moeten de gemeenteverkiezingen waar Forum dit keer wel wil scoren nog plaatsvinden.

En er speelt meer rond het imago van de partij. Tijdens het debat over omgangsvormen in de Tweede Kamer kreeg FvD Kamerlid Gideon van Meijeren de volle laag, onder meer klonk het verwijt dat de FvD zich bij de meeste debatten niet laat zien. Te druk met fantaseren over Forumland. 

Daarnaast is Baudet door het onafhankelijk College van onderzoek integriteit op de vingers getikt. Hij heeft verzuimd twee bijbanen op te geven. Onder meer als uitgever van een zogenaamde bestseller Het Coronabedrog, Kamervoorzitter Vera Bergkamp vraagt nu de Kamer om een besluit te nemen of Baudet berispt of misschien wel geschorst moet worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten